ONTDEK HET NOORDEN VAN HET NATIONAAL PARK HOGE KEMPEN

Op 4 februari vindt in Dilsen-Stokkem de 2de editie plaats van Trailrun Bergerven. Wie denkt dat er in het Noorden van Limburg enkel maar vlakke natuurlopen zijn, komt bedrogen uit. Parcoursbouwer Bart Stultiens van Triatlonclub Trisport MnK heeft een zeer uitdagend parcours uitgetekend in en rond Bergerven. De langste afstand van 24 kilometer telt maar liefst 600! hoogtemeters.

Het gebied Bergerven in Opoeteren/Dilsen-Stokkem was voor vele trailrunners tot vorig jaar een onbekend gebied. Toch heeft dit stukje natuur in het Noorden van het Nationaal Park Hoge Kempen enorm veel te bieden. Je kan er genieten van prachtige uitzichten, een waterrijk gebied, leuke singletracks en pittige hellingen.

De 1ste editie was dan ook meteen een schot in de roos met maar liefst 300 lopers die het beste gaven van zichzelf. Moe maar voldaan genoten ze van een heerlijk biertje dat achteraf aangeboden werd door Trisport MnK aan elke deelnemer.

Dit jaar is er ook een nieuwigheidje, namelijk een start-to-trail afstand van 6,5 kilometer. Wil je eens kijken of trailrunnen iets voor jou is? Kom dan zeker eens proberen want het is echt de moeite waard! Wij zorgen alvast voor een top sfeer aan de aankomst met vuurwerk voor elke finisher!

Programma:

  • 10u00:      start 24 km
  • 10u30:      start 17 km
  • 11u00:      start 12 km
  • 11u30:      start 6,5 km

Voorinschrijven is mogelijk t.e.m. vrijdagmiddag 03/02. Wil je graag een gepersonaliseerde startnummer? Schrijf je dan zeker in voor zondagavond 29 januari.

Inschrijven ter plaatse is ook nog steeds mogelijk.

Trailrun Bergerven